7. Ding-Dong! Daar gaat je me-time…

Schok
Het is zondagochtend, 10.00 uur. Je hebt een drukke week gehad en ook de zaterdag was van minuut tot minuut volgepland. Maar deze zondag is voor jou! Je gaat het lekker rustig aan doen, hebt het douchen nog even uitgesteld en onder het genot van een bak stomende koffie scrol je wat door Netflix op zoek naar een Binge Watch waardige serie.

En dan gaat plotseling de deurbel…

Ontkenning
De schrikt vliegt je om het hart. Heb ik dat wel goed gehoord? Je neemt een verkrampte zithouding aan, strekt je nek en spitst geconcentreerd je oren.

En dan gaat de deurbel nog eens…

Frustratie
Oh nee, dat méén je niet! Hevig gefrustreerd duw je het gordijn van de woonkamer opzij, zodat je precies zicht hebt op de stoep van de voordeur. Daar staat een oude schoolvriend met een bos bloemen.

Depressie
Je hoofd zakt tussen je knieën en je moed in je schoenen. Wat nu?

Experimenteren
Een oude schoolvriend met een bos bloemen voor de deur laten staan, tsja, dat kun je eigenlijk niet maken. Je slaakt een intens diepe zucht terwijl je (nog steeds met je hoofd tussen je knieën) naar je pantoffels kijkt. Zal ik dan toch?

Het besluit
Vloekend en pruttelend richt je je op. Terwijl de deurbel nu voor de derde keer rinkelt, pak je een jas van de kapstok die je vrolijke eikeltjespyjama enigszins bedekt en steven je af op de voordeur.

Integratie
Met een gastvrije zwaai gooi je de voordeur open. Met een grote glimlach en een nog royaler gebaar verwelkom je gul je oude schoolvriend.

Wat een verrassing, kom binnen!

De verandercurve
Elke dag en ieder moment hebben we te maken met verandering. Of het nu de snorfietsen op de rijbaan zijn in Amsterdam, het anti-rookbeleid, de BREXIT, of een oude schoolvriend die met een bos bloemen voor de deur staat op een luie zondag.

Elisabeth Kübler Ross (een Zwitsers-Amerikaans psychiater) heeft hiervoor een curve ontwikkeld, die toepasbaar is op elk veranderingsproces.

Wees je bij elke verandering bewust van deze curve en de fase waarin je je bevindt. Dit zal de uiteindelijke acceptatie (integratie) van de verandering bespoedigen.

En mocht je zelf verandering begeleiden, gebruik dan vooral bovenstaand voorbeeld om het proces van verandering op anderen over te brengen.

Versnel verandering! Innoveer HR! Stimuleer Talent!


Wil jij hulp bij het versnellen van een veranderingsproces binnen jouw organisatie? Neem dan contact op: info@harmtopper.com, of +31 (0) 6 3950 5640.