8. Wat?! …er zitten geen ragoutbakjes in mijn Kerstpakket!

Extrinsieke beloning
Stel je manager geeft jou een salarisverhoging van 5%. Dan ben je (als rechtschapen Nederlander) natuurlijk in de eerste plaats teleurgesteld dat het geen 10% is. Na dit kortstondige dipje, doe je hoogstwaarschijnlijk enkele kleine aanpassingen in je dagelijkse leven: duurder internetabonnement, Netflix upgraden naar 4k Ultra-HD, daar dan vervolgens op afbetaling een 4k Ultra-HD televisie bij kopen etc.

Na zo’n drie maanden bereik je vervolgens je “nieuwe normaal” en vind je het hoog tijd dat je manager je salaris verhoogt.

Intrinsieke beloning
Je manager vraagt of je “even 5 minuten tijd hebt”. Jij geeft aan dat je nog vlug iets moet afmaken en gebruikt die tijd om je razendsnel af te vragen wat je allemaal fout gedaan zou kunnen hebben: hebben ze mijn internetgebruik gemonitord? Was ik vrijdag misschien net iets te vroeg naar huis gegaan? Oh nee, het gaat vast over die e-mail van vorige week waar ik wat bot uit de hoek kwam.

Maar in plaats van een “standje” neemt je manager de tijd om jou persoonlijk te bedanken voor je pro-actieve bijdrage bij het vlot trekken van een vastgelopen project. Het heeft een vorm van kwetsbaarheid waar je bijna ongemakkelijk van wordt, bijna, want met een trotse glimlach (en gevoel van opluchting) keer je terug naar je werkplek.

Na jaren weet je dit moment nog als de dag van gisteren te herinneren.

De waarde van intrinsieke beloning wordt regelmatig onderschat. Een paar voorbeelden en tips:

Verjaardagen
Zet verjaardagen van je collega’s in je (Outlook) agenda. Een korte felicitatie per e-mail doet wonderen, maar een persoonlijke noot is natuurlijk nog krachtiger. Oh ja, om een averechts effect te voorkomen, wees wel consequent.

Jubilea
Voorkom een standaardpraatje van de manager, maar pak uit. Koop een taart, versier een ruimte en zorg voor een verrassingseffect. En mocht er een certificaat worden uitgereikt, lijst deze dan even netjes in. Een afgeraffeld “moment van erkenning” dreunt nog jaren door.

Het compliment
Vind jij dat jouw collega of teamlid een compliment verdient? Doe het! Geef openlijk blijk van jouw waardering en niet alleen de ontvanger, maar ook jijzelf zult er de (positieve) vruchten van plukken.

Het Kerstpakket
Het recht om te zeuren over (wéééér) die ragoutbakjes in je Kerstpakket is een vorm van intrinsieke beloning waar we allemaal recht op hebben. Dus… geen waardebon, financiële tegemoetkoming, Kerstmarkt, of afdelingsuitje. Nee, gewoon een stevig Kerstpakket met ragoutbakjes, een rollade en een goedkope fles wijn!

Als Nederlanders zou het ons toch moeten aanspreken dat we met een minimale investering een maximaal effect kunnen bereiken.

Leve het Kerstpakket! (ook in de lente)

Tip van de week: Neem je voor om elke dag iemand een compliment te geven!


Wil jij investeren in intrinsieke beloning? Neem dan contact op: info@harmtopper.com, of +31 (0) 6 3950 5640.