6. Wil jij wel aan mijn stoelpoot zagen?

Blijf van mijn stoelpoten af!
Herkenbaar? Je bent jong, ambitieus, creatief en bijzonder energiek. Jouw manager zit al jaren op zijn/haar plek en heeft een lading privileges opgebouwd: uurtje later komen, rondje buurten op de afdeling, teammeetinkje afraffelen (zo niet afzeggen), etc.

Jij hebt je gericht op het eigen maken van je functie, het leren kennen van de bedrijfscultuur en het verbeteren van processen. Wanneer je je verbeterpunten aandraagt bij je manager word je betuttelend toegesproken… je hebt het idee dat je geen stap verder komt. 

Wat doe je?

Blijf van mijn stoelpoten af!
Ga jij je vastgekoekte manager ervan overtuigen om uit de stoel te komen? In de meeste gevallen word je weggezet als betweter, streber, of “stoelpootzager”. Dus je gaat weg…

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Je hebt een huis, een hypotheek, kinderen, bent manager met een prima salaris en hebt een keur aan privileges opgebouwd: uurtje later komen, rondje buurten op de afdeling, teammeetinkje afraffelen (zo niet afzeggen), etc.

Het enige wat je niet lekker zit is die wijsneus die onlangs is aangenomen. Je hebt het gevoel dat hij/zij aan je stoelpoten zaagt.

Wat doe je?

Incompetentie houdt incompetentie in stand
Juist, je gooit je grijze haren en je jarenlange ervaring in de strijd. Feilloos voer je de “ontmoedigingtactiek” en wuif je de constant aangedragen verbeterpunten betuttelend weg.

Net zo lang, totdat de persoon in kwestie het opgeeft en vertrekt.

Zonder bezielend, geëngageerd leiderschap en een duidelijk beleid op het gebied van Succession Management (onderdeel van Talent Management), houdt incompetentie zichzelf in stand.

Slachtoffers hiervan zijn altijd: groei, winst en een inspirerende werkomgeving.

Wil jij wel aan mijn stoelpoot zagen?
Jij bent een getalenteerde manager als jij in staat bent een opvolger aan te wijzen én deze te scholen, jouw ervaring op over te dragen en te promoten binnen het bedrijf waarvoor jij werkt.

Heb lef, leer genieten van de hete adem in je nek en investeer hiermee in groei, winst en een inspirerende werkomgeving binnen jouw organisatie!

Blijf ambitieus! Blijf innoveren! Blijf investeren in talent!


Wil jij Talent Management binnen jouw organisatie verder ontwikkelen? Neem dan contact op: info@harmtopper.com, of +31 (0) 6 3950 5640.