Image

Impostor

15/09/21 - Leestijd: < 1 minuut

Tot dit moment heb ik mij overal doorheen gebluft. Mazzel gehad. Precies de juiste mensen ontmoet. Tot hier. Want nu ben ik ontmaskert.

Trots ben ik op mijn trackrecord. Begonnen als adviseur in de Zorg en vervolgens vele ambities verwezenlijkt. Klapstukken: het wereldwijd ondersteunen van een P&L van 1 miljard USD en het regionaal aansturen van een team HR Directeuren.

Een nieuwe stap leidde naar een nieuwe baas. Waar vele excentriekelingen de revue passeerden, was deze man in alle opzichten uniek. Hij jaagde zijn hele managementteam over de kling!

Mijn halsstarrige bewijsdrang maakte me wijs dat ik hem van mijn kwaliteiten kon overtuigen. Tegen beter weten in. Uiteindelijk kreeg ook ik te maken met zijn niet te beschrijven teleurstelling in mijn kunnen.

Maar misschien had hij gelijk? Was mijn succes van de laatste 20 jaar enkel gebaseerd op geluk, timing en misleiding?

24% van ons heeft last van het gevoel de boel te bedriegen. Dit volstrekt menselijke fenomeen heet het “impostor syndrome” (oplichterssyndroom).

Het is goed om af en toe je eigen kwaliteiten ter discussie te stellen. Maar draaf er niet in door. En weet… het is een normaal verschijnsel waar velen zich in zullen herkennen!


Bericht delen?