Image

Batterij

01/03/22 - Leestijd: < 1 minuut

Pappa, volgens heb jij nog maar 2% accu. Aldus mijn zoontje van 7. Die mij triomfantelijk aanstaarde, terwijl ik fut- en gedachteloos de sperzieboontjes aan mijn vork reeg.

Nu had ik diezelfde middag een Corona vaccinatie gehad. En ik kan niet ontkennen dat deze voelde alsof ik in plaats van een prik, de Ironman triathlon had doorleeft (althans, wat ik mij erbij voorstel als ik de plaatjes Google).

Desondanks merk ik aan alles dat het tijd is voor vakantie. Het vergelijk met mijn modem is dan snel gemaakt.

Na veel en langdurig internetgebruik wordt mijn verbinding traag en instabiel. Ooit ben ik eens op zoek gegaan naar de oorzaak. Wellicht storing bij mijn provider? Misschien het weer? Heb ik mijn rekeningen wel betaald?

De gouden tip kwam van mijn broer. Namelijk… de stekker van je modem eruit trekken! Minuutje wachten en stekker er weer in. Voilà, uw verbinding loopt weer als een trein.

Juist door het compleet uitschakelen van het systeem (de harde reset) komt het apparaat kennelijk “tot rust”. Uiteindelijk heeft dit een positieve invloed op de prestaties van de verbinding en de devices die daarop zijn aangesloten.

Vandaar dat ook ik af en toe de stekker eruit trek. Niet voor een minuutje, want mijn systeem heeft iets meer opstarttijd nodig.

Fijne vakantie!


Bericht delen?