Image

Fortnite

01/02/22 - Leestijd: < 1 minuut

“Papa, ik heb zeven kills gemaakt en één no-scoped headshot!”

Proestend in mijn koffie neem ik deze met trots en enthousiasme gebrachte mijlpaal van mijn 10-jarige dochter in me op. En ik geef toe, zonder context zeker een uitspraak om je zorgen over te maken.

Fortnite… over “het scoren van loot”, “het nakken van kills” en waarom de “Thermal Scoped Rifle” toch echt een “gun voor noobs” is. Fortnite is één van de populairste games ooit!

En dat roept bij mij de vraag op… waarom?

Allereerst wordt diversiteit aangemoedigd. Iedere speler bepaalt zijn eigen uiterlijk door het kiezen van een Skin: man, vrouw, pompoen, goudvis, etc. Het gaat niet om wie je bent, maar om wat je doet!

Al is Fortnite een schietspel, er komt geen druppel bloed in voor. Deze “The A-team”-achtige stijl geeft het spel een acceptabel karakter. Het is zogezegd:“een prettige omgeving om in te functioneren”.

Naast vele andere lessen die je uit het Fortnite kunt trekken valt mij met name eentje extra op. Namelijk “respawning”. Letterlijk de hercreatie van een personage bij een “game over”. Dus ook al verlies je in het spel, je wordt direct weer teruggeplaatst in de actie.

Als HR-Consultant leun ik op bewezen theorieën en uiteraard mijn opgedane werkervaring. Daarnaast kijk ik graag verder dan mijn neus lang is. Games als Fortnite herbergen namelijk ook vele “hidden treasures”!


Bericht delen?